Zahájení stavby

14. března 2022

14. března 2022 začala stavba Domova Pomněnka v Novém Městě na Moravě. Domov bude sloužit především lidem s Alzheimerovou nemocí, kteří svůj život prožili v Novém Městě na Moravě a jeho okolí. Investorem, a provozovatelem Pomněnky je Diakonie Českobratrské církve evangelické, středisko Myslibořice, kde o lidi s demencí pečují již více než třicet let. Jak bude Pomněnka vypadat si prohlédněte zde.

Zahájení stavby
14. března 2022 - Zahájení stavby

Pomněnku bude stavět společnost RONELI Stavby SE, která vyhrála veřejnou zakázku. Domov Pomněnka vyroste na ulici Německého za Domovem s pečovatelskou službou směrem k obytné části Betlém. „Hrubá stavba bude dokončena do konce tohoto roku a kompletní dílo plánujeme předat investorovi začátkem roku 2024. V průběhu výstavby dojde v ulici Německého k dočasným krátkodobým dopravním omezením. Budeme však dělat vše pro to, aby okolí stavby bylo stavební činností dotčeno jen minimálně,“ uvedl jednatel společnosti RONELI Stavby SE Dušan Lošonský.

Jsem moc ráda, že po letech příprav můžeme říct, že začínáme stavět. Děkuji za vstřícnost Městu Nové Město na Moravě, Kraji Vysočina, Ministerstvu práce a sociálních věcí i řadě drobných dárců, kteří stavbu Pomněnky již podpořili. Přesto ještě budeme v průběhu stavby organizovat v Novém Městě akce, díky kterým chceme získat 6 milionů korun na vybavení domova,“ řekla k zahájení stavby Michaela Grmelová z Diakonie.

Novoměstská veřejnost se bude mít možnost seznámit podrobněji s projektem Domova Pomněnka v rámci akce Pomněnkový duben v Městských lázních, kterou pořádá Diakonie ve spolupráci se Základní školou Radňovice a Městskými lázněmi. K dispozici budou informační letáky, ale také si zde můžete zakoupit semínka pomněnky a tím podpořit veřejnou sbírku.

Postaráme se o 30 klientů. Zaměstnáme 24 lidí. Naše hodnoty jsou: společenství, naděje, milosrdenství, fortelnost.

Chci podpořit Domov Pomněnka

Pomněnka v číslech

Potřebujeme získat 0 korun
Přispěli jste nám 0 korun
Postaráme se o 0 klientů
Zaměstnáme 0 lidí